Haceğan Çorbası

Malzemeler 

 1 Tane havuç (haşlanmış)
 1 Tane patates
 100 Gram bezelye (haşlanmış)
 200 Gram tavuk eti (haşlanmış)
 4 Çorba kaşığı sıvı yağ
 Yeterince et suyu
 Karabiber, tuz
Terbiyesi İçin
 1 Tane yumurta sarısı
 2 çorba kaşığı un
 3 Çorba kaşığı krema


Haşladığımız tavuk etlerini ufak ufak doğrayalım. Tencereye sıvıyağını katalım. Tavuk etlerini ilave edip 2-3 dakika kavuralım. Minik küp şeklinde doğradığımız haşlanmış havucu, patatesi, bezelyeleri ve suyu ilave edelim. İstediğiniz miktarda tuzu atalım.Terbiyesini hazırlamak için bir kasede yumurta sarısını, unu ve kremayı iyice çırpalım. Hazır olan terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Üstüne karabiber serpip sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.