► 1 Tane patlıcan
► Tavuk suyu
► 2 Çorba kaşığı un
► 1 Su bardaı yoğurt
► 2 Tane tavuk incik
► Tuz
- Tavuğu tencereye katıp haşlayalım piştikten sonra etini didikleyelim. Bir tane patlıcanı közleyelim kabuğunu soyup ufak ufak doğrayalım.
- Geniş bir kasede yoğurdu ve unu soğuk su dökerek çırpalım ve kıvamını açalım. Tavuk suyundanda karıştırarak yoğurda katalım.
- Tencereye alıp ocağa katalım içine didiklediğimiz tavuğu ekleyip kaynadığında tuzunu atalım. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra içine doğradığımız patlıcanı ekleyip ocaktan alalım.
- Küçük bir tavada tereyağını eritelim kırmızı biber katıp ocaktan alalım çorbanın üstüne döküp servis edelim. Afiyet olsun.