Mısır Çorbası

Malzemeler:

1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
5 su bardağı su
Yarım su bardağı mısır unu
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı konserve tane mısır
Tuz, karabiber



Mısır Çorbası Tarifi 

Soğanı soyup ortadan kesin ve yemeklik olarak küp küp doğrayın. Sarımsağı soyup havanda dövün. Yağı orta boy bir tencereye katın. Dövülmüş soğan ve sarımsağı koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Üstüne 5 bardak su koyup kaynamaya bırakın.
Mısır ununu yarım bardak su ile karıştırıp sulandırın ve tencereye katıp hepsini karıştırın. Tuz,mısır ve karabiberide koyup ağır ateşte koyulaşana kadar yaklaşık 10 dk. kadar pişirin. Sütü de ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra tencerenin altını söndürün. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üstünü maydanoz yaprağı ile süsleyin. Afiyet olsun.