Mercimekli Pırasa Çorbası

Malzemeler 

 1 Tane pırasa
 2 Çorba kaşığı tereyağı
 2 Parça zencefil
 1 Tane havuç
 1 Çorba kaşığı un
 3 Diş sarımsak
 1 Çay bardağı kırmızı mercimek
 2 Parça zencefil
 1 Su bardağı et suyu
 Su






Mercimeği iyice yıkayıp sıcak su ile haşlamaya bırakalım. Daha sonra pırasayı ince, şekilde doğrayalım havucu rendeliyelim. Hazırladığımız bu malzemeleride mercimeğin üstüne ekleyelim. Başka bir tencerede sarımsağı ufak olarak doğrayalım tereyağında kavuralım. Üstüne unu ekleyip rengi hafif dönene kadar kavuralım. Üstüne önce soğuk suyu ardından de et suyunu katıp kıvamını açalım ve zencefili rendeliyelim. Diğer tenceredeki kaynayan sebzeleri bu tencereye ekleyelim tuzunu atıp eğer suyu az ise biraz daha su ilave edelim. Sebzeler piştiğinde ocağı kapatalım. Servise sunarken ince kıyılmış maydonozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.